Ekim 22, 2024
Yaşam

Onlar Bir Avuç, Biz Milyonlarız

          Felsefe ile uğraşanlar bilir ki aslında felsefenin bir diğer yanı kendi öz benliğini aramak, bulmaktır. Bu güzel sorularla; Sen kimsin? Veya Ben kimim? Ne güzel ve üzerine kafa yoracak sorular değil mi? Ama ben bu sorulara her cevap verişim benim için ayrı isyan sebebidir kan emicilere karşı; Çünkü ben aslında hepimize ait olan bizim dünyamızda bir mülteciyim.

   Yaşlı, göbekli ve kravat takan politikacıların kurmuş oldukları vahşi sistemlerinde Bana mülteci olmayı yakıştırdılar Aslında yakıştırmadılar, ihtiyaçları vardı bana ve benim gibi milyonlara… Pis, yağlı ve karanlık fabrikaları için… ihtiyaçları  vardı evet! Bu benim isyannamem, Çünkü benim küçük bedenim kıyıya vurduğunda Benim gibi küçük balıklar yas tutmuştu benim için. O gün hiç yemek yemediler. Ama termik santrallerin bacaları zehir saçmaya bir an olsun ara vermediler.

  Bu benim feryadım Çünkü, kucağımda ki çocuğumu, Sözde barış getirecek uçakların bomba yağmurundan kurtarmaya çalışırken Çelme atı biri ayaklarıma ‘sesimi duyurması görevi iken’Yüz üstü düştüm yer, Çocuğumla beraber…

Bu benim sessiz çığlığım Çünkü,  daha 13 yaşındayken…  Annem babam ve kardeşlerim ‘birisi büyüktür’ narası atanlar tarafından öldürüldü. Bana tecavüz ettiler, hem de defalarca kimse sesimi duymadı. İntihar ettim. Oysa uçurtma uçurmayı ve kardeşlerimle oyun oynamayı çok seviyordum…

  Bu benim yakarışım Gitmek zorunda kaldığım yerlerde dayak yedim hem de bir, iki kişi değil onlarcasından. Sex işçisi olmaya zorlandım. Bazen ise işe giderken, küçük kardeşimin gözü önünde kalbime sıkılan bir resmi kurşun ile öldüm, öldürüldüm! Beni zorla 35 yaş büyüğümle evlendirdiler.

  Ben ve benim gibilerin ses çıkarmaya hakkı yoktu çünkü biz mülteciyiz! Bundan dolayı hiç olmaması gereken sınır kapılarında biber gazı ve coplarla gözlerimiz ıslandı. Sesimizi duyan olmadı.

   Aslında bu hepimizin isyannamesi Çünkü demir çubuklarla belirlenmiş gereksiz sınırlar içinde hepimiz mülteciyiz.  

Tüm insanlık Mültecileştirildi!

Çünkü onların ve soğuk fabrikalarının bize ihtiyacı var…

Ama bizim asla!

Kan emmicilere karşı İSYAN vaktidir dostlarım! 

Onlar bir avuç bizler milyonlarız!

Bu konuda geri bildirim bırakın

  • Değerlendirme

artıları

+
Alan Ekle

eksiler

+
Alan Ekle